امیردریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه 5 آذر ماه به بررسی دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

به گزارش مشرق، امیردریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب چهارشنبه 5 آذر ماه به بررسی دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
 
سیاری در پاسخ به این سوال که نقش و جایگاه و اهمیت نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی بپردازید و اظهارداشت: ضمن تبریک هفتم آذر سالروز نیروی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران باید عرض کنم که نیروی دریایی در دفاع مقدس با توجه به این که تجهیزات محور است به تنهایی در عرصه دفاع مقدس در دریاها حضور داشتند.
 
با شکست کامل نیروی دریایی دشمن همگان انگشت حیرت به دهان گرفتند
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در سال های اول  دفاع مقدس زمانی که دشمن ما تصمیم می گیرد که حملاتش را علیه مرزهای جمهوری اسلامی ایران در زمین و هوا آغاز کند و در این فکر بود که بتواند با صیادت بر شمال خلیج فارس نیروی دریایی کشورمان را شکست دهد،همچنین بتواند ما را محاصره دریایی کند یعنی اگر می توانست بندرامام(ره) را محاصره کن؛ بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور ما وارد می کرد و اگر به جزیره خارک می رسید می توانست از صادرات نفت ما نیز جلوگیری کند.
 
وی افزود:در صورتی که این اتفاق می افتاد کشورمان از بعد اقتصادی نمی توانست جنگ را ادامه دهد،نیروی دریایی کشورمان این هدف را کاملا شناخته بود و برای این موضوع برنامه ریزی کرده بود و عملیات مروارید را انجام داد و عملیات مروارید در روز 67 جنگ یعنی 7 آذر 59 به پیروزی رسید.
 
سیاری تصریح کرد: به طور کل از عملیات مروارید 5 نتیجه اصلی می توان گرفت اولین موضوع شکست کامل نیروی دریایی دشمن بود که همگان انگشت حیرت به دهان گرفتند و همه کسانی که ادعای این را می کردند که توان ما در دریا ضعیف شده است،از آنجا که ما تجهیزات محوریم این مستشاران خارجی بعد از انقلاب اخراج شدند و ما توان بهره برداری از این تجهیزات را نداریم؛بنابراین نیروی دریایی ما خوابیده در همان زمان است که ما در عرصه حاضر شدیم و نیروی دریایی ما توانست دشمن را شکست دهد و آن زمان بود که قدرت دریایی ما به دیگران ثابت شد البته این را عرض کنم که دشمن ما هم ضعیف نبود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: موضوع بعدی این بود که ما توانستیم دشمن را محاصره دریایی کنیم،یعنی فکری که آن ها برای ما می کردند ما علیه آن ها انجام دادیم و به نتیجه رساندیم و توانستیم آن ها را محاصره دریایی کنیم با این محاصره توانستیم از واردات و صادراتشان جلوگیری کنیم ؛بنابراین بزرگ ترین ضربه را به اقتصاد کشورشان وارد کردیم و پایانه های نفتی دشمن را از بین بردیم همچنین صادرات نفت آن ها هم مختل شد اما چون کشورهای دیگر کمک کردند آن را نگه داشتند.
 
وی ادامه داد: موضوع دیگر سیادت جمهوری اسلامی ایران است که دشمن می خواهد از ما بگیرد؛ نه تنها در شمال خلیج فارس بلکه سرتاسر خلیج فارس را حفظ کردیم و به دشمن مان فهماندیم که قدرت دریایی کشورمان چقدر است به طور کل این نتایج عملیات مروارید است که محور کار "ناو موشک انداز پیکان" بود و شهید دریادار همتی فرمانده ناو بوده و دیگر عزیزانی که در این عملیات شرکت کردند و یادشان را گرامی می داریم.
 
سیاری اظهارداشت:اجازه دهید عرض کنم که این عملیات مروارید چقدر مهم است؛ما در ورودی تنگه هرمز جلوی دشمن را گرفتیم در دفاع مقدس بین شرق و غرب که در تضاد بودند یک پیمان نامبارک بسته می شود و کشورهای شرقی و غربی دشمن ما را تجهیز کردند اما ما از تجهیز کردن آن ها جلوگیری کردیم، چرا که آن ها می خواستند در سرتاسر خلیج فارس از راه هوا حضور داشته باشند و دو موضوع را دنبال می کردند یکی کشتی های تجاری ما را نابود کنند که اقتصاد کشورمان فلج شود و موضوع دیگر این بود که به جزیره خارک حمله کنند تا نتوانیم نفت را صادر کنیم،این گونه بود که نیروی دریایی ما  روی کار آمد و عملیات "برقراری تامین " درطول 8 سال ده هزار کشتی را اسکورت کردند تا صادرات و واردات نفت انجام و پشتیبانی مالی کشورمان تامین شود.

فرمانده نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ما به طور کل دو سند افتخار در پایان دفاع مقدس داریم، یک افتخار از زمان امام (ره) است که فرمودند نیروی دریایی در آب های خلیج فارس چون نگینی درخشنده است و دوم فرمانده کل قوا  که فرمودند: خوب است که مردم ما بدانند که یکی از نتایجی که نیروی دریایی انجام دادند این است که اقتصاد کشورمان سالم مانده است.
 
سیاری در پاسخ به این سوال که اهمیت حضور نیروی دریایی ما در آب های چیست و علت این حضور چقدر می تواند به رشد، بالندگی و شکوفایی نیروی دریایی ما کمک کند پاسخ داد: یک سوم مرزهای کشورمان دریایی است حدود سه هزار مرز دریایی در شمال و سواحل خلیج فارس و سواحل مکران داریم یعنی از بندرعباس تا انتهای مرز پاکستان و مهم ترین سیاست مرز ما همین منطقه مکران است.
 
وی افزود: چون جمهوری اسلامی ایران دروازه ورود به آب های آزاد دنیاست،دریا می تواند برای هر کشور امکانات خوبی داشته باشد مانند انرژی که چه کف دریا و چه انرژِی های نویی که ما روی آن کار کردیم مانند منابع غذایی، تجارت، گردشگری، پزشکی، دفاعی ، توسعه دیپلماسی، ارتباط با کشورهای دنیا همه این موارد هر کشوری می تواند در دریا داشته باشد.
 
سیاری اظهار داشت: متاسفانه در سال های قبل از انقلاب مردم ما از این منابع استفاده نکردند آن گونه که مقام معظم رهبری فرمودند استعمار ما را از دریا دور کرده است. امام (ره) فرمودند حضور در دریای عمان برای ما یک جبر است و ما این را دنبال نکردیم ما باید تئوری بازگشت به دریا را اجرا کنیم و تنها زمانی موفقیم که در تمام موارد روی پای خود بیایستیم نیروی دریایی ما باید در سواحل مکران استقرار پیدا کنند همان طور که شاهد هستید رئیس جمهور محترم نیز اولین سفرش را به جاسک داشت که به مردمشان نشان دهد که این شهر چقدر مهم است.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: ما نباید خام فروشی کنیم ،منظور این است که نباید منابع خاممان را صادر کنیم باید در پس کرانه ها تبدیل شود بعد صادر کنیم ،ماموریت نیروی دریایی این است که در شمال دریای هند امنیت ایجاد کند و همه ما باید زیر پرچم امنیت باشیم  اقدامات اصلی که زیرساخت ها را کامل می کنداین است که ما با حضور در دریا این امنیت را برقرار کنیم تا این راه را به جلو ببریم.

فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهارداشت:برای اینکه در حوزه دریایی کشور به پیشرفت برسیم،باید همان طور که مقام معظم رهبری گفتند فرهنگ سازی کنیم و این فرهنگ سازی وظیفه صدا و سیما و مدارس است.

امیرسیاری با اشاره به این که آموزش و پرورش مطالب مربوط به دریا را به خوبی در کتاب ها گنجانده است تصریح کرد:بچه های ما در مقاطع مختلف تحصیلی درحال آشنایی با دریا هستند و ما از پایه شروع کرده ایم و وزارت آموزش و پرورش اقدام خوبی انجام می دهد .

وی با اشاره به این که فضای عمومی جامعه در بسیاری از ماموریت های نیروی دریایی اطلاع نداشته و با آن آشنا نیستند گفت: نیروی دریایی در عملیات اسکورت واردات و صادرات نقش محوری داشته و باید با فرهنگ سازی مشخص شود که ما برای دریا چه کارهایی کرده ایم .

امیرسیاری تاکید کرد: تمام بازدارندگی باید به قدری باشد که کسی اجازه تجاوز را به خود ندهد و اگر ضعیف باشد هر کسی به خود اجازه تجاوز می دهد،همان گونه که صدام پس از پیروزی انقلاب  احساس کرد نظام نوپای بر روی کار آمده و ضعیف است به ایران حمله کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد:برای دفاع از منابع باید تمام توان را به کار گرفت تا هیچ کس به خود جرات تجاوز ندهد و اگر داد ضررش بیشتر دیده شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس